The Spence School: Master Plan and Renovation 2
The Spence School: Master Plan and Renovation 1
The Spence School: Master Plan and Renovation
The Spence School: Master Plan and Renovation 3
The Spence School: Master Plan and Renovation 4
The Spence School: Master Plan and Renovation 5

The Spence School: Master Plan and Renovation

New York, NY, USA

A jewel-box glass atrium is the new heart of an expanded urban campus.

The purchase of an adjacent townhouse provided an opportunity to create a unified campus while maintaining a distinct identity for Middle and Upper Schools of this independent all-girls school for 700 students. The project included reconfiguration of three floors in the main building for the Middle School; renovation of the townhouse for the Upper School; design of a Physical Education Center with an improved gymnasium, fitness center, and practice rooms; a Performing Arts Center with a theater, dance studio, and music room; and enhanced faculty work areas and faculty/student meeting spaces. The atrium is a light-filled café and study space connecting the three campus buildings.

Project Facts

  • Client:

  • The Spence School
  • Size:

  • 110,000 gsf
  • Sustainability:

  • LEED Gold Certified
  • Services:

  • Campus Planning
  • Markets:

  • K-12 Education
  • Region:

  • United States
  • Studios:

  • New York